Veilige en leefbare buurt

Het is in een buurt belangrijk elkaar te helpen door oplettend te zijn. Ziet u iemand die zich verdacht gedraagt? Onthoud het signalement, noteer gegevens en kentekens van vervoermiddelen die ze gebruiken. Bel bij onraad of verdachte situaties met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bel direct met 112. Een hulpmiddel om dit met de buurt gezamenlijk op te pakken, is een WhatsApp-groep.

WhatsApp-groep

Steeds meer buurtbewoners tippen elkaar via WhatsApp over mogelijke verdachte situaties. U kunt het aantal woninginbraken terugdringen, door een WhatsApp-groep aan te maken met uw buurtbewoners. U moet wel over een smartphone met Whatsapp beschikken, om deel te kunnen nemen aan een WhatsApp-groep met uw buurtgenoten. Op de website van WhatsApp buurtpreventie vindt u op een kaart wie zich al heeft aangemeld voor een WhatsApp-groep in uw buurt. Lees meer over WhatsApp-groepen op de website van WhatsApp buurtwacht.

Wilt u ook een WhatsApp-groep in uw buurt introduceren? Maak dan gebruik van onze Handleiding buurt WhatsApp-groep en Spelregels WhatsApp-groep.

Burgernet

Werk samen met gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling Olst-Wijhe is een laagdrempelige partij waar buurtgenoten hun conflicten met elkaar oplossen onder begeleiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. Op de website van Buurtbemiddeling Olst-Wijhe vindt u de contactgegevens en het aanmeldingsformulier voor Buurtbemiddeling.

Overijsselse Overlegrechter

Inwoners en bedrijven in Overijssel kunnen de Overijsselse Overlegrechter inschakelen om burenruzies of geschillen over consumentenzaken, geldvorderingen, schades, huur- of arbeidskwesties.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Handleiding WhatsApp Olst-Wijhe (pdf)  pdf 196,1 KB Download
Spelregels WhatsApp Olst-Wijhe (pdf)  pdf 127,0 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen