Terinzagelegging vergunningaanvraag hoogwaterbeschermingsprogramma uitgesteld

Eind mei organiseerden wij een bijeenkomst voor onze inwoners over het hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) en andere projecten die spelen bij de IJssel. Het HWBP gaat vooral over dijkversterking die ervoor moet zorgen dat we veilig kunnen blijven wonen. Tijdens deze bijeenkomst hebben we inwoners bijgepraat over wat er gaat gebeuren. De dijkversterking gaat in de komende jaren overlast geven. We kijken naar kansen die dit programma ons biedt: na de werkzaamheden is Olst-Wijhe mooier, groener én veiliger.

Tijdens de bijeenkomst hebben we afgesproken dat we inwoners op de hoogte houden. Wat op dit moment belangrijk is om te weten, is dat de terinzagelegging van het Ontwerp Projectbesluit en bijbehorende vergunningaanvragen is uitgesteld. De vergunningaanvragen zijn gedaan bij verschillende overheden en nodig om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. De Provincie Overijssel coördineert de terinzagelegging en zorgt dat alle vergunningaanvragen tegelijkertijd worden gepubliceerd. Naar verwachting is dit in het najaar van 2024. Het Ontwerp Projectbesluit en de vergunningaanvragen liggen dan zes weken ter inzage. In deze periode kunt u op de stukken reageren door een zienswijze in te dienen. Zodra er meer bekend is over de terinzagelegging leest u dat in de IJsselberichten, op onze website en op onze social media. 

In september organiseren we opnieuw een informatieavond om betrokken inwoners en ondernemers bij te praten over de laatste stand van zaken. Een definitieve datum hiervoor volgt zodra er meer bekend is over de terinzagelegging.   

Deel dit
Mail
Bellen