Werkzaamheden riolering Wijhe naar Olst

Tussen Wijhe en Olst ligt de zogeheten persleiding voor een deel in de IJsseldijk. Dit is een rioolbuis die het afvalwater (rioolwater) van Wijhe naar de rioolwaterzuivering in Olst transporteert. De leiding in Wijhe moet worden omgelegd om de aankomende werkzaamheden van IJsselwerken voor de dijkversterking mogelijk te maken. De werkzaamheden vinden plaats in en net buiten Wijhe. In de bijlage onderaan dit bericht vind je de nieuwe route van de persleiding. 

Om de nieuwe leiding aan te leggen, vinden er diverse (graaf)werkzaamheden plaats. Sommige werkzaamheden kunnen verkeershinder opleveren. Bijvoorbeeld door een tijdelijke wegafsluiting waarbij een omleidingsroute wordt ingesteld. Dit organiseert het waterschap in overleg met ons. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren, kan ook gedacht worden aan een tijdelijke snelheidsbeperking. In andere gevallen vinden de werkzaamheden plaats op het land van een grondeigenaar en is er alleen wat meer bouwverkeer of transport te zien.

Uitvoering van de werkzaamheden

De werkzaamheden zijn op maandag 21 oktober gestart langs de Kappeweg. De planning is dat de nieuwe persleiding uiterlijk begin juni 2025 klaar is en in gebruik wordt genomen. Aannemersbedrijf Boksebeld Infra B.V. uit Lemelerveld voert het werk uit. De aannemer werkt zoveel mogelijk elektrisch. Op twee locaties van het waterschap (rioolgemaal Wijhe en de rioolwaterzuivering Olst) is de mogelijkheid om het elektrische materieel op te laden. Voor enkele werkzaamheden, zoals een gestuurde boring, wordt traditioneel materieel ingezet. 

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over het project of de werkzaamheden? Dan kun je tijdens kantooruren contact opnemen met de heer Boksebeld van Boksebeld Infra B.V. via telefoonnummer 06 – 51 41 11 73.

 

 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Kaart aanleg persleiding Wijhe - Olst  pdf 1.209,8 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen