‘Olst-Wijhese aanpak’ opvang vluchtelingen en huisvesting statushouders

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe heeft in een handelingskader de uitgangspunten samengevat voor de opvang van vluchtelingen en de huisvesting van statushouders.

Dit handelingskader wordt op 23 september voorgelegd aan de gemeenteraad.

Door de uitgangspunten van opvang en huisvesting vast te leggen in een handelingskader, is duidelijk onder welke voorwaarden Olst-Wijhe in staat is om vluchtelingen op te vangen en ze een ‘Sallands huis én thuis’ te geven. De gemeente wil transparant en voorspelbaar zijn, zodat inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers weten wat ze kunnen verwachten. De gemeente blijft hierover zorgvuldig met deze partijen in gesprek om samen te verkennen waar de grenzen van de mogelijkheden liggen. 

Wethouder Judith Compagner: “In onze gemeente gebeurt de opvang van vluchtelingen en de huisvesting van statushouders met de ‘Olst-Wijhese aanpak’. Dat betekent dat mensen niet alleen een fatsoenlijk huis, maar ook een fatsoenlijk thuis krijgen. Dus ook recht op goed onderwijs, zorg en ondersteuning richting werk. Daarbij blijven we natuurlijk oog houden voor de huidige inwoners van Olst-Wijhe, daarin maken we geen onderscheid.” 

Wethouder Marcel Blind: “Wij hebben zoals iedere gemeente in Nederland de verantwoordelijkheid en de wettelijke verplichting om mensen in nood op te vangen. Door dit gedegen te doen worden nieuwkomers snel onderdeel van de samenleving. Dit kan alleen als er voldoende gekwalificeerd onderwijspersoneel beschikbaar is, en voldoende artsen en overige voorzieningen.”

 

Deel dit
Mail
Bellen