Nieuwsbrief Tellegen - december 2022

Met deze nieuwsbrief informeren wij jullie graag over de herontwikkeling van locatie Tellegen in Wijhe.

Hekken rondom schoolgebouw

In september zijn de tijdelijke huurders van locatie Tellegen uit de school vertrokken. Het pand staat sinds die tijd weer leeg. Wij hebben gekeken of nieuwe verhuur mogelijk is, maar daar zitten veel haken en ogen aan. Zo is het gebouw slecht warm te krijgen omdat de ketel niet goed meer werkt. Daarnaast is in de school ook een nest van een marter ontdekt, wat (geur)overlast geeft. En helaas is er nog sprake van vandalisme en worden er steeds weer ramen van de school ingegooid. Al met al vinden wij het niet verantwoord meer om de school in deze staat opnieuw te verhuren.

Het is de bedoeling om de locatie in het 1e kwartaal 2023 over te dragen aan de ontwikkelaars Nikkels en Bemog. Met de ontwikkelaars spraken we af dat zij de locatie in de hekken gaan zetten. Aangezien oud en nieuw voor de deur staat gebeurt dat op korte termijn; de hekken worden op 20 en 21 december geplaatst. 

Bijeenkomst direct aanwonenden

Met de ontwikkelaar voeren wij ondertussen gesprekken om tot de daadwerkelijke verkoop van de locatie te komen. Wij verwachten dat we in februari 2023 een eerste bijeenkomst met direct aanwonenden kunnen plannen. Tijdens deze bijeenkomst kan deze groep bewoners kennismaken met de ontwikkelaars en wordt er verder gesproken over de invulling van de plannen en de bijbehorende planning. De direct aanwonenden van de locatie ontvangen hiervoor een uitnodiging.
Vervolgens zal wat verderop in het jaar ook een bijeenkomst worden georganiseerd waarbij ook overige geïnteresseerden kunnen komen kijken naar de plannen. 

Verkoop woningen

Het is fijn om te merken dat er nu al heel veel belangstelling is om straks op deze nieuwe locatie te willen wonen. De verkoop van de woningen gaat straks via de ontwikkelaars. Hoe dat precies ingevuld wordt, weten we nu nog niet. Wel hebben we bij de ontwikkelaars aangegeven dat wij graag zien dat inwoners van onze gemeente hier kunnen komen wonen. 

 

We wensen jullie fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Geen items in deze editie...

Deel dit
Mail
Bellen