Nieuwsberichten

Volg het laatste nieuws van Olst-Wijhe en lees hieronder de meeste recente nieuwsberichten.

In ons webarchief kun je nieuwsberichten van het vorige volledige kalenderjaar en ouder bekijken.

 

Werkzaamheden Olst vanaf de fietstunnel tot aan de Boskamp

Binnenkort starten er meerdere werkzaamheden in Olst om de fietsverbindingen en wegen te verbeteren:

Inloopspreekuur kernenwethouder Herxen

Komende vrijdag, 27 september, wordt weer de jaarlijkse Appelpersdag in Herxen gehouden.

Subsidieaanvragen 2025 open voor verenigingen en organisaties

Verenigingen en organisaties in Olst-Wijhe kunnen op een nieuwe manier subsidie aanvragen. Deze regeling volgt op de herziening van het subsidiebeleid die eerder is aangekondigd. We hopen zoveel mogelijk aanvragen voor 15 oktober te ontvangen. Zo kunnen we alle aanvragen goed bekijken en een zorgvuldige beslissing nemen voor de verenigingen en organisaties.

Voornemen tot verhuur gemeentegrond

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voornemen om een perceel gemeentegrond (snippergroen) te verhuren aan een particuliere huurder. Het gaat om het perceel kadastraal bekend gemeente Wijhe, sectie F, nummers 7102 en 4239 (beiden gedeeltelijk), ter grootte van ongeveer 68 m², gelegen ten westen van het perceel Nieuwstraat 16 te Wijhe. 

Wat vind jij van de concept-Omgevingsvisie? 

Bijna een jaar geleden begonnen we met de Omgevingsvisie 2050. We kregen heel veel inbreng vanuit de samenleving door middel van enquêtes, bijeenkomsten en straatgesprekken. Al die inbreng laat zien wat onze inwoners en partners belangrijk vinden voor de toekomst. Hoe we dan willen wonen, werken, recreëren, onze energie opwekken, water afvoeren en vasthouden, voor elkaar zorgen en nog veel meer. De opgaven waar we voor staan zijn groot en de beschikbare ruimte is niet oneindig.

Deel dit
Mail
Bellen