Gemeente Olst-Wijhe verwelkomt nieuwe gemeentesecretaris

Op 3 september 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst Wijhe besloten om Sjoerd van den Berg te benoemen tot gemeentesecretaris. Per 1 november start de Herxenaar als algemeen directeur en gemeentesecretaris in de gemeente waarvan hij zelf inwoner is. 

Sjoerd van den Berg (39) is 20 jaar werkzaam in de publieke sector, waarvan 12 jaar bij gemeentes. De afgelopen jaren heeft hij zich binnen de gemeente Kampen ontwikkeld als een integraal werkende en verbindende directeur. In zijn aankomende rol als algemeen directeur en gemeentesecretaris gaat hij samen met het college, de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie van Olst-Wijhe verder werken aan een toekomstbestendig Olst-Wijhe. 

Van den Berg: “Onze gemeente heeft de juiste schaal om het verschil te maken voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners, vooral omdat we de samenleving en de inwoners en ondernemers kennen. Natuurlijk is het kwetsbaar om met een relatief kleine organisatie grote uitdagingen aan te gaan, maar door goede samenwerkingen te bouwen en onderhouden, en ons als netwerkgemeente op te stellen, heb ik er alle vertrouwen in dat ons dat gaat lukken." 

Vanwege zijn nieuwe rol neemt Sjoerd binnenkort afscheid als voorzitter van het Stichting Dorpshuis Herxen. In Herxen stonden ze, weliswaar op een andere schaal, voor een soortgelijke grote uitdaging. “Bijna alle Herxenaren hebben de afgelopen jaren meegebouwd aan een nieuw dorpshuis. Het leek onmogelijk om een dorpshuis met dergelijke faciliteiten te bouwen voor zo'n klein dorp. Doordat iedereen erin geloofde en vanuit zijn of haar eigen expertise heeft bijgedragen, is het toch gelukt.” 

Burgemeester Sietske Poepjes: “We kijken als college van B&W uit naar de samenwerking. Met elkaar gaan we veel werk verzetten. Wij zetten, samen met de gemeenteraad, onze schouders eronder om onze inwoners goed van dienst te zijn.”

Deel dit
Mail
Bellen