Ken je iemand die een lintje verdiend?

Bijna iedereen zal die vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal zetten mensen zich langere tijd, voor vele maatschappelijke doelen, in. Vaak onbetaald, zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding moet iemand eerst worden voorgedragen. En jij kunt daarvoor zorgen! 

Aanlevertermijn voor de lintjesregen van april 2026 

Wanneer je iemand uit onze gemeente wil voordragen voor een Koninklijke onderscheiding moet jouw complete voorstel uiterlijk 1 juni in het jaar daarvoor bij de burgemeester zijn ingediend. Dit betekent dat een compleet voorstel voor de lintjesregen van 24 april 2026 uiterlijk op 1 juni 2025 gereed moet zijn.  
 
Wil je iemand voor een ander moment in het jaar voordragen? Dan moet jouw aanvraag ten minste zes maanden voorafgaand aan de datum van uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend.  

Contact opnemen 

Wanneer je iemand uit onze gemeente wil voordragen voor een Koninklijke onderscheiding neem je telefonisch contact op met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 14 0570. Zij gaan graag met jou in gesprek en kunnen op basis van jouw informatie een inschatting maken of de verdiensten van ’jouw’ kandidaat bijzonder genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding. Zij begeleiden jou ook bij het maken van de aanvraag.  

Deel dit
Mail
Bellen