Subsidieaanvragen 2025 open voor verenigingen en organisaties

Verenigingen en organisaties in Olst-Wijhe kunnen op een nieuwe manier subsidie aanvragen. Deze regeling volgt op de herziening van het subsidiebeleid die eerder is aangekondigd. We hopen zoveel mogelijk aanvragen voor 15 oktober te ontvangen. Zo kunnen we alle aanvragen goed bekijken en een zorgvuldige beslissing nemen voor de verenigingen en organisaties.

Het aanvraagformulier staat op www.olst-wijhe.nl/subsidies

Wat betekent het vernieuwde subsidiebeleid? 

Het vernieuwde subsidiebeleid, dat ingaat op 1 januari 2025, is bedoeld om de maatschappelijke meerwaarde van verenigingen en organisaties beter te erkennen en te versterken. Hoewel het totale subsidiebedrag gelijk blijft, kan de verdeling van de middelen worden aangepast om ze effectiever in te zetten. Dit betekent geen bezuinigingen, maar een herziening van de verdeling om de impact te maximaliseren.   

Belangrijke veranderingen in het beleid 

Maatschappelijke meerwaarde: Subsidies worden toegekend op basis van de positieve invloed op de gemeenschap. 
Effectievere inzet van middelen: Een verbeterde verdeling van subsidies zonder bezuinigingen. 
Eenvoudigere aanvraagprocedures: De procedures, vooral voor sport- en cultuurprojecten, zijn vereenvoudigd.  

Informatiebijeenkomst op 1 oktober 

Op 1 oktober om 20.00 uur vindt er een bijeenkomst plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Wijhe. Tijdens deze bijeenkomst wordt het nieuwe aanvraagproces toegelicht en praktische begeleiding geboden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Ineke Harmens via i.harmens@olst-wijhe.nl.  
 
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar i.harmens@olst-wijhe.nl
 

Deel dit
Mail
Bellen