Voornemen tot verkoop gemeentegrond aan Enexis Netbeheer B.V.  

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voornemen om de volgende percelen gemeentegrond te verkopen aan Enexis Netbeheer B.V. ten behoeve van het plaatsen van een transformatorstation/onderstation:  

  • Het perceel kadastraal bekend gemeente Olst, Sectie D, nummer 5939 (gedeeltelijk) ter grootte van ongeveer 31 m², gelegen nabij Korenmolen 53T in Wesepe. 
  • Het perceel kadastraal bekend gemeente Olst, Sectie H, nummer 1575 (gedeeltelijk) ter grootte van ongeveer 24 m², gelegen nabij  Bokkelerweg 4 in Wesepe. 
  • Het perceel kadastraal bekend gemeente Olst, Sectie H, nummer 1703 (gedeeltelijk) ter grootte van ongeveer 24 m², gelegen nabij Zonnebergerweg 10A in Wesepe. 
  • Het perceel kadastraal bekend gemeente Olst, Sectie H, nummer 1575 (gedeeltelijk) ter grootte van ongeveer 17 m², gelegen nabij Zonnebergerweg 8 in Wesepe.  
  • Het perceel kadastraal bekend gemeente Olst, Sectie G, nummer 3729 (gedeeltelijk) ter grootte van ongeveer 31 m², gelegen nabij Kerklaan 1 in Welsum 

Naar het oordeel van de gemeente Olst-Wijhe is Enexis Netbeheer B.V. de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor vermelde voorgenomen verkopen, omdat Enexis Netbeheer B.V. de enige netbeheerder is en - in die hoedanigheid - is Enexis Netbeheer B.V. verantwoordelijk voor het gehele energienet. Daarnaast draagt Enexis Netbeheer B.V. zorg voor de aanleg, het onderhoud, het beheer en de veiligheid van het energienet. De bevoegdheid om infrastructurele voorzieningen ten behoeve van het energienet aan te leggen komt dan ook enkel toe aan Enexis Netbeheer B.V. Om het energienet in stand te houden en te verbeteren moet Enexis Netbeheer B.V. de beschikking hebben over de hiervoor benodigde gronden. 

Reageren?   

Tegen de voorgenomen verkoop kan geen zienswijze, bezwaar of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld. Bent u het niet eens met het voornemen tot verkoop aan Enexis Netbeheer B.V.? Stuur dan binnen 20 kalenderdagen na publicatie een gemotiveerde toelichting naar gemeente@olst-wijhe.nl onder vermelding van ‘voorgenomen verkoop Enexis Korenmolen/Zonnebergerweg Wesepe/Kerklaan Welsum’. Na ontvangst van eventuele reacties reageren wij schriftelijk of de reactie wel of geen aanleiding vormt om af te wijken van het voornemen. Als u niet tijdig en gemotiveerd reageert, vervalt het recht om tegen de voorgenomen verkoop en de daaropvolgende levering in rechte op te komen. 

Deel dit
Mail
Bellen