Voornemen tot verpachting gronden Noordmanshoek

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voornemen om de percelen grond, gelegen aan de Noordmanshoek te Wijhe, kadastraal bekend gemeente Wijhe, sectie G, nummers 1182, 1171, 1341, 1503, 2155 en 2156, met een totale oppervlakte van circa 14 ha, voor één jaar in geliberaliseerde pacht uit te geven aan de huidige drie pachters van deze gronden.  

Naar het oordeel van de gemeente Olst-Wijhe zijn de huidige pachters op basis van het onderstaande de enige serieuze gegadigden die in aanmerking komen voor de hiervoor voorgenomen geliberaliseerde verpachting. Het gaat onder andere om de verpachting van de betreffende percelen grond aan twee toenmalige grondeigenaren, die op grond van een contractuele verplichting uit 2010 het voortgezet agrarisch gebruik van de gronden hebben. De gronden worden sinds 2011 aan de drie huidige pachters uitgegeven middels een geliberaliseerde pachtovereenkomst die jaarlijks wordt verlengd. De huidige pachters mochten er zodoende redelijkerwijs op vertrouwen dat zij weer een nieuwe kortlopende pachtovereenkomst aangeboden krijgen. In dat licht hebben zij ook investeringen gedaan.  

Reageren?  

Tegen de voorgenomen verpachting kan geen zienswijze, bezwaar of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld. Bent u het niet eens met het voornemen tot verpachting aan de huidige pachters? Stuur dan binnen 20 kalenderdagen na publicatie een gemotiveerde toelichting naar gemeente@olst-wijhe.nl onder vermelding van ‘geliberaliseerde pacht Noordmanshoek’. Na ontvangst van eventuele reacties reageren wij schriftelijk of de reactie wel of geen aanleiding vormt om af te wijken van het voornemen. Als u niet tijdig en gemotiveerd reageert, vervalt het recht om tegen de voorgenomen verpachting op te komen. De gemeente en de beoogde pachters zouden onredelijk worden benadeeld als pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen deze voorgenomen verpachting zou worden opgekomen.  

 

 

Deel dit
Mail
Bellen