College kent financiële bijdragen toe aan twee Leader-projecten 

Samen met de provincie Overijssel en de EU geeft de gemeente Olst-Wijhe bijdragen aan twee Leader-projecten binnen onze gemeente. Met deze bijdragen investeren we in een toekomstbestendig en vitaal Olst-Wijhe. 

Wat is Leader? 

Leader is onderdeel van het Europees programma voor plattelandsontwikkeling, gericht op de versterking van het platteland op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid en economie. Leader ondersteunt inwoners bij het uitwerken van een projectidee tot een plan en biedt financiële bijdragen voor de uitvoering, mede mogelijk gemaakt door de gemeente, provincie en EU.  

Nieuw pannaveld voor SV Wijhe’92 

In Wijhe wordt een bijdrage gegeven aan SV Wijhe’92 voor een nieuw pannaveld op het SPOC-park. Een pannaveld is een beproefd concept om kinderen, jongeren en volwassenen te verleiden om op een speelse manier te gaan bewegen. Het concept richt zich op een brede doelgroep, inclusief G-sporters, en past naadloos in de SPOC-visie en het Sport- & Beweegakkoord. Het pannaveld kan gebruikt worden door basisscholen, voortgezet onderwijs, zwembadbezoekers, verenigingsleden van alle leeftijden en inwoners van Wijhe. Door de brede drempelloze toegangspoort is het ook toegankelijk voor gehandicapten. 

Ontmoetingsruimte in Welsum 

In Welsum krijgt stichting Welsumzorg een bijdrage voor het project dat zorgt voor de inrichting van een ontmoetingsruimte en twee multifunctionele ruimtes in het nieuwe Welsumerhof. Dit project levert een wezenlijke bijdrage aan het leefbaar houden van Welsum, bestrijdt eenzaamheid, bevordert doorstroming in huisvesting en draagt bij aan de vitaliteit van het dorp. Het hoopt een voorbeeld te zijn voor soortgelijke voorzieningen in andere kleinere kernen, met het oog op toekomstige vergrijzing. 

 

Deel dit
Mail
Bellen