Projectovereenkomst Duurzaam Daslever voor realisatie en exploitatie Zonnepark Daslever 

Zakelijke beschrijving (als bedoeld in artikel 6.2.12 Besluitruimtelijke ordening (Bro)) van de Projectovereenkomst (anterieure overeenkomst) met Duurzaam Daslever B.V. voor de realisatie en exploitatie van het Zonnepark Daslever.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft op 28 mei 2024 met Duurzaam Daslever B.V. een Projectovereenkomst (anterieure overeenkomst) gesloten zoals mede bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Aanleiding hiervoor is het realiseren en exploiteren van het Zonnepark Daslever op en nabij (een deel van) het perceel kadastraal bekend gemeente Wijhe, sectie G, nummer 2072, gelegen ten zuiden van de adressen Daslever 1 en 3 te Wijhe.  

Waarom?

Beide partijen hebben de overeenkomst gesloten met het oog op de verdere planologische procedure en de verlening van de gevraagde omgevingsvergunning. 

Hoe? 

In de overeenkomst hebben de partijen hun onderlinge verhouding en de onderlinge rechten en plichten vastgelegd voor de ontwikkeling van het zonnepark op de genoemde locatie. Zo staat er onder meer dat de gemeente de inspanning op zich neemt om te komen tot de gevraagde omgevingsvergunning en dat Duurzaam Daslever B.V. het zonnepark ontwikkelt voor haar eigen rekening en risico. Met de overeenkomst is ook het kostenverhaal van de voorgenomen ontwikkeling voor de gemeente verzekerd en zijn er afspraken gemaakt rondom eventuele planschade. Een meer bijzondere voorwaarde is, dat Duurzaam Daslever via de zogenaamde SKAL-certificering een biologische boerderij realiseert en in stand houdt.  

 Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie. U kunt hiertegen geen zienswijzen, bezwaar of beroep indienen. 

 

Deel dit
Mail
Bellen