(Be)spaar ze allemaal! 

De komende weken geven we je in totaal 21 tips om thuis eenvoudig energie te besparen. (Be)spaar ze allemaal! 

Tip 10: Was op 30 graden of lager

Grote wasjes, kleine wasjes. De wasmachine is een geweldige uitvinding! Maar sta je wel eens stil bij hoeveel energie er wordt verbruikt om onze kleding te wassen? Gemiddeld 5% van wat een huishouden in totaal aan elektriciteit verbruikt, gaat naar de wasmachine. Gelukkig is er een eenvoudige manier om zowel energie te besparen als je kleding te verzorgen: was je kleding op 30 graden of lager.
 
Moderne wasmachines en wasmiddelen zijn zo geavanceerd dat ze zelfs bij lagere temperaturen effectief vuil en vlekken kunnen laten verdwijnen. Was je op een lage temperatuur, dan bespaar je niet alleen energie, je kleding gaat ook langer mee. Want het krimpt niet en de kleuren blijven langer mooi.
 
Let wel op dat je de wasmachine één keer per kwartaal heter laat wassen (60 graden of meer) om wasluis te voorkomen. En gebruik niet te veel wasmiddel, dit kan zorgen voor ophoping en verstopping.

Heb jij een laag inkomen en wil je thuis nog meer energie besparen? Wij helpen je gratis! Kijk op www.olst-wijhe.nl/warmvoorelkaar.

 

Deel dit
Mail
Bellen