Week voor de Gezonde Jeugd

Vanuit het programma Gezond Opgroeien willen we tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (10 t/m 15 juni) iets bijzonders betekenen voor de jeugd in onze gemeente. In samenwerking met fruitteeltbedrijf De Diek uit Olst en Fruitbedrijf van Vilsteren uit Wijhe, hebben we een fantastische ‘fruitactie’ opgezet voor lokale verenigingen.

Gedurende 12 weken krijgen de deelnemende verenigingen gratis fruit om aan te bieden in hun sportkantines. Zo helpen we samen onze jeugd om gezond en vitaal te blijven! 

De verenigingen en locaties die meedoen zijn:
- Wijhe ’92
- SC Overwetering
- Judo Wijhe
- Basketbalvereniging Olstars
- Holstohus
- ’t SPOC

Daarnaast willen we ook de scholen en kinderopvanglocaties in het zonnetje zetten. Zij gaan gezamenlijk aan de slag met de Gezonde School-aanpak, een prachtige stap richting een gezondere toekomst voor onze kinderen! Wethouder Judith Compagner is blij met de samenwerkingen: "Onze jeugd is onze toekomst. Het is belangrijk om al vroeg een gezonde leefstijl aan te leren. Door samen te werken met lokale bedrijven en organisaties, zorgen we ervoor dat onze kinderen de kans krijgen om gezond op te groeien en hopelijk daarmee later zoveel mogelijk gezondheidsproblemen proberen te voorkomen."

Deel dit
Mail
Bellen