(Be)spaar ze allemaal!  

De komende weken lees je in de IJsselberichten in totaal 21 tips om thuis eenvoudig energie te besparen. (Be)spaar ze allemaal!  

Tip 8: Doe een tweede koelkast/vriezer weg 

Een tweede koelkast of vriezer is handig met een verjaardag of voor een groot gezin, maar is het echt nodig? 2 op de 5 Nederlanders heeft meer dan één koelkast in huis. Gemiddeld verbruikt een tweede koelkast 140 kWh per jaar. Als je die koelkast wegdoet, kun je 35 euro per jaar besparen. En is het een oude, energieslurpende koelkast dan bespaar je zelfs nog meer.   

 Wil je de tweede koelkast toch houden? Gebruik hem dan alleen op de momenten dat je extra koelruimte nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens een feestje. Heb je bijna altijd extra koelruimte nodig? Dan kun je beter jouw twee losse koelkasten vervangen door een nieuwe koelkast die groter en zuiniger is. Of kijk naar manieren om minder producten tegelijk te koelen. Zet bijvoorbeeld pakken en flessen in de voorraadkast en koel ze alleen wanneer nodig.  

 Heb jij een laag inkomen en wil je thuis nog meer energie besparen? Wij helpen je gratis! Kijk op www.olst-wijhe.nl/warmvoorelkaar

Deel dit
Mail
Bellen