Voornemen tot grondruil nabij Wechterholt 5 te Wijhe 

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voornemen om een grondruilovereenkomst te sluiten met Enexis Netbeheer B.V. ten aanzien van de onderstaande percelen: 

  • Een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Wijhe, sectie B, nummer 2645, gelegen aan Wechterholt 5 te Wijhe, ter grootte van circa 33 m², in eigendom van de gemeente Olst-Wijhe.
  • Het perceel kadastraal bekend gemeente Wijhe, sectie B, nummer 2068, gelegen aan Wechterholt 1 te Wijhe, ter grootte van 32 m², in eigendom van Enexis Netbeheer B.V.  

De gemeente is van mening dat Enexis Netbeheer B.V. de enige gegadigde is voor deze voorgenomen grondruil, omdat Enexis Netbeheer B.V. de enige netbeheerder is en - in die hoedanigheid - is Enexis Netbeheer B.V. verantwoordelijk voor het gehele energienet. Om het energienetwerk te verbeteren, te realiseren en te onderhouden heeft Enexis Netbeheer B.V. de beschikking nodig over het perceel gemeentegrond. Daarnaast heeft Enexis Netbeheer B.V. het perceel grond, waar zij grondeigenaar van is, niet meer nodig voor de energietransitie. De gemeente neemt daarom dit perceel terug in eigendom.  

Reageren?  

Tegen de voorgenomen grondruil kan geen zienswijze, bezwaar of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld. Bent u het niet eens met het voornemen tot grondruil met Enexis Netbeheer B.V.? Stuur dan binnen 20 kalenderdagen na publicatie een gemotiveerde toelichting naar gemeente@olst-wijhe.nl onder vermelding van ‘voorgenomen grondruil nabij Wechterholt 5 Wijhe’. Als u niet tijdig en gemotiveerd reageert, vervalt het recht om tegen de voorgenomen grondruil en de daaropvolgende levering in rechte op te komen.   

 

Deel dit
Mail
Bellen