Commissaris van de Koning bezoekt de Boskamp

Vandaag bezocht Commissaris van de Koning Andries Heidema de Boskamp. Het college van burgemeester en wethouders had de eer om de commissaris te ontvangen in het Horecahuis.

Vlag Commissaris van de Koning bezoekt de Boskamp Commissaris van de Koning bezoekt de Boskamp Commissaris van de Koning bezoekt de Boskamp Commissaris van de Koning bezoekt de Boskamp Commissaris van de Koning bezoekt de Boskamp

Tijdens de bijeenkomst sprak het college met de Commissaris over diverse samenwerkingsverbanden. De gemeenteraad besprak de toekomstplannen voor woningbouw in de gemeente met de Commissaris.
 
Een belangrijk thema dat tijdens het bezoek naar voren kwam, was 'gebiedsgericht werken'. De Boskamp werd hierbij als voorbeeld gesteld. De Commissaris ging in gesprek met de belangengroep Beter Boskamp, zorgorganisatie Carinova, de kerk en de werkgroep Jong&Oud Olst-Wijhe. Vooral het belang van samenwerking in een gebiedsgerichte aanpak werd benadrukt.
 
De Boskamp is een goed voorbeeld van mooie samenwerkingen tussen de gemeente, lokale partners en inwoners, waarin we gezamenlijk werken aan een betere leefomgeving. De sluiting van de scholen en kerk, de behoefte aan nieuwe woningen en ontmoetingsplekken vormden de aanleiding voor het maken van een gebiedsagenda. Hier is de afgelopen 2,5 jaar aan gewerkt waarbij de gemeente het proces begeleidde. De nadruk lag op de vitaliteit van de Boskamp. Nu voeren verschillende partners de plannen stap voor stap uit. Er wordt gewerkt aan de ombouw van schoollocaties naar woningen, het herbestemmen van de kerk en de vernieuwing van zorgcentra.

Deel dit
Mail
Bellen