Informatiebijeenkomst 28 mei over vernieuwd subsidiebeleid

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft in het najaar van 2023 besloten om het subsidiebeleid te vernieuwen. De reden hiervoor is dat het huidige beleid al meer dan tien jaar oud is en niet meer goed past bij de ontwikkelingen in de samenleving.

Verenigingen zijn van groot belang voor ons culturele en sociale leven, sport en vrijetijdsbesteding, milieubehoud en sociale samenhang. Het vernieuwde subsidiebeleid is ontworpen om nog beter tegemoet te komen aan deze belangrijke aspecten. Het doel is om subsidies te koppelen aan de positieve invloed die een vereniging meebrengt voor onze inwoners.

Vooropgesteld dat we de rol van onze verenigingen zeer waarderen, moeten we erkennen dat het nieuwe subsidiebeleid ook nieuwe verwachtingen met zich meebrengt. Dit kan betekenen dat sommige verenigingen meer, minder of geen subsidie meer ontvangen. Het is belangrijk om te benadrukken dat ons doel niet is om kosten te besparen, maar om de beschikbare middelen effectiever in te zetten voor het welzijn van onze samenleving en om aan te sluiten bij de beleidsdoelstellingen. Niet voor iedere sector verandert het subsidiebeleid.

Het college verwacht aan het begin van de zomer een definitief besluit te nemen over het subsidiebeleid. Vervolgens zal de gemeenteraad hier begin september over vergaderen, waarna naar verwachting eind september een definitief besluit wordt genomen. Vanaf 1 januari 2025 gaat dan het vernieuwde beleid van kracht. We nodigen jullie, als verenigingen, uit om samen met ons te kijken hoe we positieve impact kunnen maken voor onze inwoners. Ook bieden we de gelegenheid om vragen te stellen en geven we aan hoe er een zienswijze op het nieuwe subsidiebeleid kan worden ingediend. Tot 15 juni hebben verenigingen de mogelijkheid om reacties te geven op het voorgestelde subsidiebeleid. Het subsidiebeleid vind je hier: Harmonisering subsidiebeleid. Het voorlopige besluit van het college van B&W vind je hier: B&W besluiten 07-05-2024 | Gemeente Olst-Wijhe

Tijdens een informatiebijeenkomst op dinsdag 28 mei om 20:00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Olst-Wijhe in Wijhe, leggen we uit waarom we deze nieuwe subsidieregels invoeren en wat we van de verenigingen/partijen verwachten bij het aanvragen van subsidie. Zit jij in het bestuur van een vereniging? Dan zien we je graag op dinsdag 28 mei om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Olst-Wijhe in Wijhe. Bij aanwezigheid of vragen, opmerkingen en reacties op het subsidiebeleid kan je een mail sturen naar Ineke Harmens, via mailadres i.harmens@olst-wijhe.nl.  

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Harmonisering subsidiebeleid  pdf 451,9 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen