Kennisgeving voornemen tot verkoop woningbouwkavels De Klimboom Boskamp, Dahliastraat 25 Boskamp (Olst)

In het gemeenteblad 2024, publicatiedatum 04-04-2024, nummer 142870 (Gemeenteblad 2024, 142870 | Overheid.nl) is gepubliceerd dat de 4 woningbouwkavels voor sociale huurwoningen en 9 woningbouwkavels, bestemd voor CPO op de locatie De Klimboom, Dahliastraat 25 te Boskamp niet via een openbare selectieprocedure worden verkocht. Er is sprake van een uitzonderingssituatie die nader is onderbouwd in het Uitgifteprotocol Woningbouwkavels de Klimboom Boskamp.  

Hierop hebben wij geen reactie(s) ontvangen.

Conform het Uitgifteprotocol heeft de gemeente Olst-Wijhe het voornemen om:

  • aan de woningstichting SallandWonen (hierna: SallandWonen) een bouwkavel, kadastraal bekend gemeente Olst, sectie E, nummer 4248 (gedeeltelijk) te verkopen voor de realisatie van 4 sociale huurwoningen met tuinen en achterpad(en). Het perceel heeft een oppervlakte van in totaal ca. 454 m², en
  • aan de Vereniging (met volledige rechtsbevoegdheid) CPO-Boskamp (hierna: CPO-Boskamp) een bouwkavel, kadastraal bekend gemeente Olst, sectie E, nummer 4248 en 4093 (beiden gedeeltelijk) te verkopen voor de realisatie van 9 woningen, plus tuinen en een achterpad(en) bestemd voor starters op de woningmarkt. Het totale perceel heeft een oppervlakte van ca. 1.961 m².

Woningbouwcorporaties dienen op grond van de Woningwet sociale huurwoningen met een huur tot de zogenaamde liberalisatiegrens te bouwen, te verhuren en te beheren. Het verkopen van de gronden aan SallandWonen past binnen het wettelijk kader. SallandWonen is de enige actieve woningbouwcorporatie in onze gemeente. Bij een woningbouwcorporatie is het duurzaam beheer van huurwoningen voor de primaire doelgroep (= huurders die recht hebben op huurtoeslag) goed geborgd. Er is toezicht op de corporaties door de gemeente via de gemaakte prestatieafspraken en door de Autoriteit Woningcorporaties. Bovenstaande aanpak is tevens vastgelegd in de gemeentelijke Woonvisie en de nota Grondbeleid.

Met het oog op de sociale woningbouwopgave en de prestatieafspraken rondom woningbouw bieden wij SallandWonen voor de verkoop van deze gronden een voorrangspositie. Hierbij rekening houdend met de recente jurisprudentie en de geldende wet- en regelgeving.

Uit het onderzoek is gebleken dat het woningbouwplan van de Vereniging (met volledige rechtsbevoegdheid) CPO-Boskamp direct invulling geeft aan het Uitgifteprotocol en zowel ruimtelijk, financieel als maatschappelijk haalbaar is.

Naar het oordeel van de gemeente Olst-Wijhe zijn gelet op bovenstaande SallandWonen en de Vereniging CPO Boskamp de enige serieuze gegadigden om de voornoemde percelen te kopen.

Reageren?

Tegen de voorgenomen verkoop kan geen zienswijze, bezwaar of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld.
Bent u het niet eens met ons voornemen om de gronden aan de woningstichting SallandWonen en de Vereniging (met volledige rechtsbevoegdheid) CPO-Boskamp te verkopen, omdat u zelf in aanmerking wilt komen voor deze verkoop en onder dezelfde voorwaarden? Dan dient u binnen 20 kalenderdagen, na deze publicatie, een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Zwolle.

Als u een kort geding aanspant, verzoeken wij u dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen na deze publicatie, schriftelijk mee te delen, bij voorkeur door toezending van een concept dagvaarding, per e-mail aan de heer Dennis Elshof, projectleider Gemeente Olst-Wijhe (d.elshof@olst-wijhe.nl).

Deel dit
Mail
Bellen