Grondsanering bij voormalig drugslab in Den Nul grotendeels afgerond 

De sanering van de vervuilde grond bij het voormalige drugslab in Den Nul is succesvol afgerond. De afgelopen weken heeft aannemer NTP intensief gewerkt aan het verwijderen van de verontreinigde bodem en het grondwater. In totaal is er circa 3.300 ton verontreinigde grond afgevoerd naar een grondreiniger. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het herstel van de locatie. De volgende stap in de sanering richt zich op de nog aanwezige restverontreiniging. 

De maximale ontgravingsdiepte die binnen de vergunde en technische mogelijkheden gehaald kon worden bedroeg circa 4,3 meter. Op deze diepte zijn op een aantal plekken enkele stoffen gemeten, de zogenoemde restverontreiniging, die te relateren zijn aan het voormalige drugslab. Wij laten hiervoor een grondwateronderzoek uitvoeren. Op basis van deze resultaten, in combinatie met de restverontreinigingen in de grond, wordt een plan van aanpak opgesteld waarin beschreven wordt op welke wijze de resterende grond- en grondwaterverontreiniging kan worden gesaneerd of worden beheerst. Dan wordt ook een prognose gegeven hoe lang een grondwatersanering of -beheersing in bedrijf moet zijn om te komen tot herstel van de oorspronkelijke situatie. Ter voorbereiding hierop is op drie meter diepte al een drainageleiding met pompput aangelegd.

Dringende oproep: Meld verdachte activiteiten

Drugscriminaliteit vaker voorkomt, ook in deze regio. Daarom roepen wij inwoners op om alert te blijven en verdachte situaties te melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. 

Deel dit
Mail
Bellen