B&W besluiten 10-09-2024

Aanwezig

  • mevrouw mr. S.A.E. Poepjes, burgemeester
  • de heer G. Grashof, gemeentesecretaris
  • mevrouw drs. J. Compagner, wethouder
  • de heer M. Blind, wethouder 
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder

Afwezig

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 3 september 2024

BESLUIT:

Conform vast te stellen. 

2. Ingekomen

INGEKOMEN:

Ter kennisname/akkoord
- Ter informatie: Verenigingsdialoog Regionale Samenwerking – Voor kennisgeving
   aan te nemen.
- Bestuurlijk dashboard / vergaderschema – Voor kennisgeving aan te nemen. 
- K80: Toetredingsverzoek gemeente Goirle & gemeente Lisse: UW BESLUIT ALS
  AB-LID WORDT GEVRAAGD – Akkoord. 

Ter bespreking
- Openstelling vacatures VNG – Voor kennisgeving aan te nemen. 

3. Ondertekening raamovereenkomst Wmo hulpmiddelen 

BESLUIT:

  1. De raamovereenkomst Wmo hulpmiddelen met leveranciers Medipoint en Meyra te ondertekenen;
  2. In te stemmen met een verlenging van de landelijke convenanten en bijbehorende opleggers voor de duur van de raamovereenkomsten Wmo hulpmiddelen
  3. Het memo aan de adviesraad samenleving over het aangaan van de raamovereenkomsten met Medipoint en Meyra te versturen.

SAMENVATTING

Er is een succesvolle aanbesteding doorlopen voor het aangaan van twee nieuwe raamovereenkomsten voor de Wmo hulpmiddelen. Na een zorgvuldige objectieve beoordeling is gegund aan Medipoint en Meyra. Vanaf oktober 2024 zullen we met Medipoint en Meyra twee contracten hebben. Zowel het huidige contract wat als een ‘sterfhuis’ langzaam afloopt, als de inzet van nieuwe middelen in huur in deze nieuwe raamovereenkomsten. Inwoners zullen hiermee verzekerd zijn dat er altijd een kwalitatief goed hulpmiddel voor hun situatie wordt ingezet. De raamovereenkomsten hebben een looptijd van 4 jaar tot 30 september 2028 met de mogelijkheid 2 maal met 2 jaar te verlengen tot maximaal 30 september 2032.

4. Informering over afronding procedure zonnepark op Landgoed de Gelder voor de duur van 25 jaar 

BESLUIT:

  1. Kennis te nemen van de ingekomen zienswijzen en de intrekking daarvan;
  2. De gemeenteraad te informeren over de vergunningverlening aangezien zij een verklaring van geen bedenkingen hebben verleend.

SAMENVATTING

Door Duurzaam Daslever B.V. is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van een zonnepark op het Landgoed de Gelder. Het betreft een totale ontwikkeling van 13 hectare, waarvan ongeveer 6,2 hectare ‘netto’ zonnepanelen. De aanvraag is ingediend op basis van de Ruimtelijke visie Duurzame Energie van de gemeente Olst-Wijhe. De aanvraag is in strijd met het bestemmingsplan. Om medewerking te kunnen verlenen is een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure noodzakelijk. 

De gemeenteraad heeft op 27 november 2023 een ontwerp-besluit verklaring van geen bedenkingen vastgesteld. Na besluitvorming door de raad hebben de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen en de ontwerp-omgevingsvergunning met alle bijbehorende stukken van 6 juni 2024 tot en met 17 juli 2024 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn er 2 reacties ingediend. Deze reacties zijn vervolgens naar aanleiding van nader overleg ingetrokken. Daarmee is de procedure voor de vergunningverlening afgerond. De resultaten hiervan worden nu ter kennisname aangeboden aan het college. 

 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Ondertekening raamovereenkomst Wmo hulpmiddelen  pdf 59,8 KB Download
Informering over afronding procedure zonnepark op Landgoed de Gelder voor de duur van 25 jaar  pdf 51,2 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen