Agenda algemeen

Informatiebijeenkomst vernieuwd subsidiebeleid

28 mei 2024 om 20:00
28 mei 2024 om 22:00
Raadszaal, gemeentehuis Wijhe

We willen jullie graag op de hoogte brengen van veranderingen in het subsidiebeleid. De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft in het najaar van 2023 besloten om het subsidiebeleid te vernieuwen. De reden hiervoor is dat het huidige beleid al meer dan tien jaar oud is en niet meer goed past bij de ontwikkelingen in de samenleving.

Verenigingen zijn van groot belang voor ons culturele en sociale leven, sport en vrijetijdsbesteding, milieubehoud en sociale samenhang. Het vernieuwde subsidiebeleid is ontworpen om nog beter tegemoet te komen aan deze belangrijke aspecten. Het doel is om subsidies te koppelen aan de positieve invloed die een vereniging meebrengt voor onze inwoners.

Vooropgesteld dat we de rol van onze verenigingen zeer waarderen, moeten we erkennen dat het nieuwe subsidiebeleid ook nieuwe verwachtingen met zich meebrengt. Dit kan betekenen dat sommige verenigingen meer, minder of geen subsidie meer ontvangen. Het is belangrijk om te benadrukken dat ons doel niet is om kosten te besparen, maar om de beschikbare middelen effectiever in te zetten voor het welzijn van onze samenleving en om aan te sluiten bij de beleidsdoelstellingen. Niet voor iedere sector verandert het subsidiebeleid.

Het college verwacht aan het begin van de zomer een definitief besluit te nemen over het subsidiebeleid. Vervolgens zal de gemeenteraad hier begin september over vergaderen, waarna naar verwachting eind september een definitief besluit wordt genomen. Vanaf 1 januari 2025 wordt dan het vernieuwde subsidiebeleid van kracht. 

Wat gaan we bespreken?

Tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 28 mei om 20:00 in de raadszaal van het gemeentehuis van Olst-Wijhe in Wijhe, zullen we uitleggen waarom we deze nieuwe subsieideregels invoeren en wat we van de vereningen/partijen verwachten bij het aanvragen van subsidie. Tevens bieden we de gelegenheid om vragen te stellen en zullen we aangeven hoe u een zienswijze op het nieuwe subsidiebeleid kunt indienen.

We begrijpen dat dit aanpassingen vereist van jullie kant, maar we zijn ervan overtuigd dat dit uiteindelijk positieve resultaten zal opleveren voor onze samenleving.

Aanmelden?

Wil je bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Ineke Harmens, via mailadres: i.harmens@olst-wijhe.nl

 

 

Deel dit
Mail
Bellen