Agenda algemeen

Salland College Café

13 april 2018 om 14:00
13 april 2018 om 18:00
De Capellenborg, Lange Slagen 29a Wijhe

Uitnodiging voor jong en oud

Het Salland College Café is een inspirerende bijeenkomst voor, door en over jongeren, scholieren, studenten, ondernemers en onderwijsinstellingen in Salland. Èn voor iedereen die belangstelling heeft voor wat Sallandse jongeren bezighoudt. Met het College Café willen we het netwerk in Salland versterken en kennis met elkaar delen. Zo bevorderen we de innovatie in Salland en op de Sallandse arbeidsmarkt.

14.00 uur Workshop Minecraft. Leerlingen van De Capellenborg ontwierpen door te gamen een veilige fietsroute naar school. In een ‘digidemo’ in de pc-ruimte demonstreren zij hoe ze te werk gaan. Leer het zelf, door te doen!

15.00 uur Ontvangst met koffie en thee

15.15 uur Inspirerende pitches, een introductie per onderwerp:

  • Ontwerp van een veilig fietspad met behulp van Minecraft, initiatiefnemer en oud raadslid Ralph Kronieger vertelt samen met de leerlingen van De Capellenborg overdit project.
  • Onderzoek naar leefbaarheid op het platteland van Salland, door Marco Simons en Guus Kolkman, studenten aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Zij vertellen wat ze al hebben opgehaald, maar zijn evengoed benieuwd naar jouw reactie!
  • Onderzoek ‘Trendanalyse naar rood-voor-rood’. Eén van de onderzochte trends is aandacht voor leefbaarheid in het buitengebied, door Jeroen Schuurman, student Saxion Hogeschool.
  • Salland Academy, een initiatief van Rabobank Salland, brengt organisaties, opleiders en medewerkers met elkaar in verbinding door middel van opleiding, training en coaching vanuit Sallandse bedrijven. Yvette Stemerding, initiatiefnemer van de Salland Academy, vertelt waarom en hoe ze dat doen en wat Rabobank nog meer doet voor de leefbaarheid voor jongeren in Salland.


16.30 uur Workshops: kies één van de pitches en praat hierover door met de sprekers.

17.15 uur Netwerken met een hapje en een drankje.

18.00 uur Sluiting

Aanmelden

Aanmelden voor 9 april via de mail. Vermeld ‘opgave Salland Café'. Geef ook aan of je meedoet aan de workshop van 14.00 uur.


Meer Informatie

  • Mireille Groot Koerkamp, coördinator Leader De Kracht van Salland, telefoon 06 -22466131
  • Giny Hoogeslag, coördinator Leader De Kracht van Salland, telefoon 06 - 13488937
Deel dit
Mail
Bellen