Agenda algemeen

Inspiratiebijeenkomst zwerfvuil

02 november 2017 om 19:30
02 november 2017 om 21:30
Gemeentehuis Wijhe

In het gemeentehuis van Olst-Wijhe vindt op donderdagavond 2 november a.s. een inspiratiebijeenkomst over zwerfvuil plaats. Vrijwilligers die zich in hun buurt inzetten om zwerfvuil op te ruimen of te voorkomen zijn welkom voor een inspirerende avond. Ook inwoners die ideeën hebben over de aanpak van zwerfvuil in hun eigen buurt of elders in de gemeente zijn welkom.

De aanwezigen brengen op de gemeenteplattegrond de locaties in kaart waar al zwerfvuil wordt opgeruimd, waar de schone locaties zijn en waar zwerfvuil wordt aangetroffen.  In een inspirerend gesprek wordt met elkaar gezocht naar oplossingen om zwerfvuil te voorkomen en te bestrijden. In een korte quiz wordt de kennis getest over zwerfvuil. Het hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Gouden Afvalgrijper door wethouder Marcel Blind aan één van de bij Mooi Schoon bekende vrijwilligers. Kortom, een veelzijdige avond.

Programma Mooi Schoon

De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Sinds de start van het zwerfvuilprogramma in september 2014 zijn al veel mensen in actie gekomen tegen zwerfvuil. Regelmatig organiseren buurten, scholen en verenigingen een zwerfvuil opruimactie.

Aanmelden

De avond wordt gehouden op donderdag 2 november van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis. Kom ook naar deze inspirerende avond en meld u aan via info@mooi-schoon.nl.

Deel dit
Mail
Bellen